GG Woonmagazine
 
 
 
Woonmodetrend Mixed Moods, vier moodboards, vier sferen!

Woonmodetrend Mixed Moods is opgedeeld in vier moodboards, die elk een (andere) richting aangeven in actuele kleuren, materialen, woonaccessoires en bijzonder design. “Hoe gebruik je een moodboard als uitgangspunt voor het interieur?” is de vraag die hierbij centraal staat. De moodboards zijn vertaald naar vier verschillende interieurs, waar we volop inspiratie uit kunnen halen.

Black, White & Pink    
Unieke en ambachtelijke producten van hout, textiel, kunststof en metaal staan centraal bij de mood “Black, White & Pink”. De kunst van het ambacht komt tot uiting in unieke ontwerpen: een handgeblazen lamp, een handgemaakte uit hout gesneden kandelaar of een handgeweven tapijt. Onregelmatige of juist erg egale oppervlakken en grove ronde vormen en structuren zijn hierbij kenmerkend. Unieke producten behoeven weinig opsmuk: wit, zwart en donkergrijs zijn sterke basiskleuren en laten opvallende vormen goed uitkomen. Accenten in fluor roze geven pit. Kenmerken: ambachtelijkheid, contrasten – ruwe randjes versus gepolijst, glanzend versus mat – en extreme proporties.
     
 
 
Red, Brown & Orange    
De warme kleuren van de savanne en (woestijn)steppe vormden de inspiratiebron voor de mood “Red, Brown & Orange”. Wie aan de Afrikaanse savanne denkt, denkt aan de terracotta kleur van stoffige zandpaden, het feloranje van de brandende zon en schemerige luchten die van warm oranje naar diep robijnrood kleuren. Vloeiende ronde vormen en natuurlijke materialen als hout en textiel maken dit tot een speelse en creatieve woonsfeer. Na jaren van verstrakking zijn speelse vormen en vrolijke kleuren terug van weggeweest, ook in nieuwe collecties. Met ronde vloerkleden, felgekleurde stoelen en poefs en banken die steeds vaker weer ronder en boller zijn, in plaats van strak en vierkant. Ploffen mag! Kenmerken: ronde, organische vormen, zachte materialen, speels en kindvriendelijk, een vrolijke, warme kleurenmix.
     
 
 
 
Camel, Grey & Yellow    
Aandacht voor duurzaamheid en producten gemaakt van afval of gerecyclede materialen vormt de inspiratie voor de mood “Camel, Grey & Yellow”. Materialen als steen, metaal, hout en papier brengen een sobere look en vergrijsd kleurenpalet in het interieur. Niets is wat het lijkt. Plastic (ogende) bekertjes zijn van keramiek, vazen lijken van beton maar zijn gemaakt van papierpulp en een kleed blijkt gemaakt van houten blokjes. De vervreemding zit overal. Gerecycled kunststof in citroengeel doorbreekt het ingetogen kleurbeeld. Kenmerken: natuurlijke, vervormbare en gerecyclede materialen en zonnige gele accenten.
     
 
 
 
Blue, Green & Purple    
De mood “Blue, Green & Purple” is geïnspireerd op het kleurspectrum van water, Hollandse wolkenluchten en de verandering van beide. De kleur van water en lucht verandert constant van helder turquoise naar smaragd groen met grijzen die opkleuren naar antraciet petrol en soms overgaan in zinderend indigoblauw of paars. Kleuren die niet alleen in de natuur maar ook binnenshuis mooi bij elkaar passen. Flexibiliteit, comfort en rust zijn kernwoorden binnen deze woonsfeer. Het gebruik van duurzame materialen en veel textiel is kenmerkend. Kenmerken: behaaglijke en zachte materialen met grove texturen.
     
 
 
 
     
Woonmodetrend Mixed Moods van het Perscentrum Wonen kwam tot stand i.s.m. magazine ELLE Decoration en Studio Aandacht.
Styling: Tatjana Quax, Susanne Kennedy (Studio Aandacht)
Assistent Styling: Vivian Dony, Mandy Vera de Vries
Fotografie: Inga Powilleit
Moodboards: Ben Lambers (Studio Aandacht)
Productie: Perscentrum Wonen
Tekst: Priscilla de Putter (Perscentrum Wonen)
Locatie:
Hotel de Goudfazant
Met dank aan: Dutch Style Company
Bron – Perscentrum Wonen
 
Veel meer over het interieur vindt u op de interieur.startpagina.nl

Voor uw interieur bieden ook de bankstellen.startpagina.nl, de gordijnen.startpagina.nl, de kasten.startpagina.nl, de kleur-interieur.startpagina.nl, de badkamer.startpagina.nl, de woonwarenhuis.startpagina.nl, de servies.startpagina.nl en de tafels.startpagina.nl een schat aan informatie. 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster