Tijdens een wandelvakantie op zoek naar het échte Wales

Lange en korte wandelroutes door heel Wales

Wandelliefhebbers hebben Wales al lang ontdekt. Het is een goede bestemming voor een wandelvakantie. Lange afstandspaden, zoals de 212 kilometer lange Glyndŵr’s Way, vormen een bijzondere uitdaging voor ervaren wandelaars. Maar zo’n tocht is ook de moeite waard om stukje bij beetje te doen, zoals de mensen die iedere zomer weer terugkomen om elk weekend een stuk van het 270 kilometer lange Offa’s Dyke Path af te leggen. Vanzelfsprekend zijn er ook korte routes en rondwandelingen voor de wat minder geoefende wandelaar. Onderweg komt men altijd wel een gezellige pub tegen voor een welkome rustpauze en een praatje met de vriendelijke bevolking.

Er zijn allerlei soorten paden te bewandelen in Wales met variatie in moeilijkheidsgraad. Sommige routes zijn qua zwaarte geschikt voor de hele familie. Bij andere routes is het pad zo heuvelachtig, stijl en ruig, dat er wel wat meer ervaring voor vereist is.

Offa’s Dyke en Glydŵr’s Way
De wandelroute van Offa’s Dyke (de dijk van Offa) loopt van Noord- naar Zuid Wales langs de grens met Engeland. De dijk is 1200 jaar geleden gebouwd in opdracht van toenmalige Koning Offa en loopt van het dorpje Prestatyn naar Chepstow. Deze route is één van de meest aantrekkelijke en afwisselende routes van Wales. De route loopt dwars door heide- en veenlandschappen, weidse riviervalleien en oude bosgebieden. Onderweg ziet de wandelaar historische stadjes, afgelegen gehuchten, heuvelforten, kastelen en abdijen. Ook het wereldberoemde boekenstadje Hay-on-Wye ligt langs de route (met 39 boekwinkels op 1.300 inwoners).

De indrukwekkende wandelroute Glyndŵr’s Way in Midden-Wales is ook een aanrader. De route loopt dwars door een landschap waar Koning Glyndŵr leefde in de 15de eeuw. Startpunt is het plaatsje Knighton en de route loopt via de afgelegen Cambrian Mountains, langs mooie meren en rivieren naar het plaatsje Machynlleth, het dorpje waar de geschiedenis van Koning Glyndŵr begon. Ook deze wandelroute kan naar gelang deels worden bewandeld.
Dit zijn nog maar twee voorbeelden van wandelroutes. Ook zijn diverse wandelroutes in de nationale parken Snowdonia, Brecon Beacons en Pembrokeshire.

Uitgebreide informatie over deze routes en meer wandelmogelijkheden in Wales, is te vinden op:
www.walking.visitwales.com. Via deze site is ook een gratis wandelbrochure aan te vragen. Meer informatie over National Trails op www.ccw.gov.uk.

Overnachten
Wilt u in Wales blijven overnachten dan dan kunt u kiezen uit vele hotels van verschillende kwaliteit en comfort. Een goed aanbod vindt u
hier

Meer over wandelen en Wales vindt u op
wandel.startpagina.nl en wales.startpagina.nl
 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster