Uw koffer altijd goed afsluiten als u op reis gaat

Het is raadzaam om als u op reis gaat uw koffer en bagage altijd goed af te sluiten. U voorkomt daar mee dat uw spulletjes worden ontvreemd en, wat soms nog erger is, iemand iets in uw koffer stopt. Afsluiten kan door middel van een ge´ntegreerd slot (met sleutel of cijfercode) of een los hangslot op de rits. Voor de Verenigde Staten is het aan te raden om uw bagage te voorzien van zogenaamde TSA-sloten. Wanneer je naar je Amerika vliegt kan het namelijk zijn dat je koffers door medewerkers van TSA (Transportation Security Administration) moeten worden geopend.

Een TSA-slot voor de Verenigde Staten
De TSA, de Amerikaanse transportveiligheidsdienst, controleert alle koffers voordat ze aan boord van een vliegtuig gaan. Meestal via een scan, maar soms is het nodig om een koffer met de hand te inspecteren. In dat geval moet de controleur de koffer kunnen openen. Als er een slot op de koffer zit dat door de TSA niet geopend kan worden, wordt het slot geforceerd.
Dit kunt u voorkomen door een zogenaamd TSA slot te kopen voor uw koffer of tas. Deze sloten zijn goedgekeurd door de de Amerikaanse veiligheidsinstantie die bagage moet controleren. De douane en beveiligingsmensen kunnen deze sloten met een loper openen en weer sluiten zonder schade toe te brengen aan uw slot, tas of koffer.

Als u recentelijk een nieuwe koffer of tas hebt aangeschaft dan is de kans groot dat er al een TSA slot op zit. Er zijn ook losse TSA sloten verkrijgbaar, deze sloten kunt u gemakkelijk gebruiken om uw rugtas of andere tas mee op slot te doen.

Omwikkelen met folie
Een andere methode die soms is aan te raden is het laten omwikkelen van uw bagage met folie op de luchthaven van vertrek. De folie is voorzien van een specifieke opdruk en kan niet onzichtbaar worden geopend of vervangen. Op die manier kunnen ook mensen die eventueel in het bezit zijn van een loper voor een bepaald type koffer zich niet zomaar toegang tot uw koffer verschaffen.

Meer informatie
Veel meer over koffers vindt u op de koffers.startpagina.nl

 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster