GG Woonmagazine 
 
 
 
Tuinen van Appeltern' vermaard in binnen- en buitenland

De 'Tuinen van Appeltern' trekken jaarlijks meer dan 170.000 bezoekers en is tot in 'tuinland' Engeland vermaard, De tuin is ruim 20 hectare groot. Naast tuinen van bekende en minder bekende architecten is er veel ruimte zijn voor tuingerelateerde elementen.

Onlangs bleek uit onderzoek van het NIPO dat ruim veertig procent van de Nederlandse tuinbezitters ontevreden is over de eigen tuin. Voor velen was de tuin meer een last dan een uitbreiding op hun woon- en leefgenot


Ieder zijn eigen tuin
Tuinvreugde begint met de inrichting. Een tuin is een afspiegeling van jezelf. Niet alleen met betrekking tot wat je mooi vind, zoals een bloemenborder of een vijver maar ook met het oog op “de zorg” die je eraan wilt besteden. Als je bepaalde werkzaamheden minder plezierig vind, moet je zorgen dat je die niet hoeft uit te voeren. Met een “op maat” gemaakt tuinontwerp kun je ervoor zorgen dat een tuin precies bij je past, zowel qua uitstraling als benodigde werkzaamheden.

Verbetering van de cultuur
De Tuinen van Appeltern realiseren zich al jaren dat de Nederlandse tuincultuur best wel verbeterd zou mogen worden. Met de meer dan 170 voorbeeldtuinen laat Appeltern niet alleen zien hoeveel mogelijkheden je hebt maar ook hoe je van je tuin gaat houden. Met informatie over verbeteringen en uitbreiding van je tuinkennis groeit het goede gevoel. Met de cursussen, workshops en diverse leuke evenementen die het hele jaar door plaatsvinden doen we daar nog een schepje bovenop. De Tuinen van Appeltern worden niet voor niets juist door Engeland - hét tuinenland bij uitstek - bijzonder gewaardeerd.

Omvang
De Tuinen van Appeltern zijn aangelegd om te informeren en inspireren. Meer dan 170.000 bezoekers gaan jaarlijks naar het Gelderse dorpje Appeltern voor nog meer tuinbeleving. Het park bestrijkt inmiddels ruim twintig hectare. De doelstelling is en blijft om nog meer mensen te besmetten met het tuinvirus.

Faciliteiten
Als u alle tuinen wilt bezoeken bent u al snel een halve dag in ons park. Daarom zorgen wij ook voor de inwendige mens. In de ontspannende natuur is het op onze gezellige terrassen echt genieten. In onze sfeervolle restaurants “De Wintertuin” en “Oranjerie” treft u een ruime keuze aan drankjes, gebak, lunchbroodjes en warme snacks. Bovendien kunt u daar de dagelijks verse kunstwerkjes bewonderen van “huisdecorateur” Toon. Ook in onze “Bernardzaal”, een speciale ruimte voor grote groepen, en het “Architectenpaviljoen” kunt u gebruik maken van het terras en de horeca. De zalen en paviljoens zijn ook zeer geschikt voor presentaties en lezingen, vergaderingen en congressen.

De Tuinen van Appeltern
Openingstijden
1 maart tot 1 december
(ook op zon- en feestdagen)
Website:
www.appeltern.nlMeer over tuinen
Kijk voor meer informatie over kleurrijke tuinen ook eens op: kleur-tuin.startpagina.nl

Zoekt u informatie over tuingereedschap kijk dan eens op de: tuingereedschap.startpagina.nl 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
 
Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
Babykamer
Badkamer
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Zolderkamer
 
Ook interessant zijn deze startpagina's:
Woonwarenhuis
Bestsellers
 
 
 
 

Disclaimer    Webmaster