La Manche, het meest westelijke deel van NormandiŽ, ruig en natuurlijk.

La Manche is het meest westelijke en heel gevarieerde departement van de streek NormandiŽ. Op de kaart heel herkenbaar als de uitstekende punt die richting Groot-BrittanniŽ wijst. Een kort dagje rijden en u bent in La Manche waar u geniet van het milde zeeklimaat. Voor een weekend weg of een langere vakantie mag u, naast de beroemde Mont-Saint-Michel, een uitgebreid scala aan vakantie-ingrediŽnten verwachten. Die belofte wordt ruimschoots waargemaakt.

Ruig en natuurlijk
Door de ligging van La Manche als schiereiland in de oceaan profiteert de vakantieganger van veel stranden en waterpret. De 355 km lange kustlijn werkt als een magneet op kinderen en volwassenen. Lange brede zandstranden omzoomd met stille duinenrijen wisselen spectaculaire krijtrotsen en tussenliggende baaien af met rotskusten en heidelandschap. Ook bijzondere eilanden liggen voor de kust. Het leven dichtbij zee volgt het ritme van de getijden die hier heel sterk zijn. De noordelijke punt bestaat uit ruige landtongen die ver in zee steken, zoals Cap de la Hague.

Fenomeen van de getijden
Uniek in La Manche is het immense verschil tussen eb en vloed! De getijden zijn hier namelijk de sterkste van heel Europa! Apart om te zien hoe de geribbelde zeebodem bezaaid met zeedieren en -plantjes soms kilometersver droogvalt. Omdat de invloed hiervan op de streek en haar bewoners best groot is, komt u bij de meeste winkels, bars en Offices de Tourisme aan de kust makkelijk aan de getijdenkalender.

Mythische Mont Saint Michel
Wie kent Mont Saint Michel niet? Het Wonder van het Westen! Wanneer u komt aanrijden ziet u in de verte zijn silhouet opdoemen. Natuur en geschiedenis hebben deze buitengewone plek gevormd van religieuze en militaire architectuur uit de middeleeuwen. Vooral van de 13de tot 18de eeuw was Mont Saint Michel een pelgrimsoord voor christelijke bedevaarders uit alle windstreken van Europa.
Wandelaars verwend

Wandelen
Te voet laat La Manche zich prima verkennen. Middenin de natuur lopen is ontspannend. Tegelijkertijd bent u actief en gezond bezig. Voor wandelaars een veelbelovende uitnodiging om La Manche aan den lijve te voelen en beleven! La Manche op een andere manier te ervaren. Met zorg zijn wandelroutes gemarkeerd die boeiende natuurgebieden vol verrassende dieren en planten, architectuur en eeuwenoud erfgoed aaneenrijgen.

Meer informatie
Veel meer over
NormandiŽ vindt u op de normandie.startpagina.nl

 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster