Koffers pakken

Een reis of vakantie begint met het pakken van de koffers. Voor de een het begin van de voorpret en voor de ander een moment van grote stress.
Welke van de twee het is hangt vaak af van de voorbereiding. Het belangrijkste is om tijdig te beginnen.

Maak een lijstje
Maak twee ą drie weken voor je vertrek een lijstje van wat je allemaal mee wilt nemen.
Denk aan: reisbescheiden, kleding, toiletartikelen, medicijnen en apparaten. Hou rekening met de ruimte en het gewicht. Neem niet meer mee dan nodig.
Sla het lijstje op in de computer zodat je hem de volgende keer weer kunt gebruiken.

Voeg aan het lijstje een tweede documentje toe met belangrijke telefoonnummers. Nummers van familie en vrienden en de nummers van instanties die je moet bellen als je problemen hebt. Denk daarbij aan de nummers van je bank voor het eventueel blokkeren van je bankpas, de nummers van je verzekeringsmaatschappijen (ziektekosten- en reisverzekering) en het nummer van de alarmcentrale. Veel mensen slaan al deze gegevens alleen op in hun mobiel. Echter, als je die kwijtraakt heb je niets meer. Maak ook een kopie van alle identiteitsbewijzen.

First things first
Als er zaken op het lijstje staan waarvan je niet zeker weet waar ze liggen of die je nog aan moet schaffen begin daar dan mee. Zoek de spullen op of koop ze en leg ze op een speciale plaats klaar om in te pakken. Wanneer je dit tijdig doet voorkom je veel gezoek en stress op het laatste moment. Check of je paspoort nog geldig is en sluit een reisverzekering af. Als je vaak reist is een doorlopende reisverzekering voordeliger.


Controleer
Controleer een week voor vertrek of de apparaten die je mee wilt nemen goed werken en goed opgeladen zijn. Neem reservebatterijen mee. Ga je naar een land met andere stopcontacten neem dan een reisstekker mee. Ga na of je je pincodes nog weet. Veel mensen gebruiken hun creditcard alleen in de vakantie. Was de kleding die je schoon mee wilt nemen.

Verzamelen
Verzamel twee of drie dagen voor vertrek alle overige zaken die je mee wilt en leg ze bij elkaar.

Inpakken
Begin de dag voor vertrek de koffer(s) systematisch in te pakken. De zware dingen onder. Waar je het eerst bij moet bovenop. Verpak schoenen e.d. in een plastik zak. Neem een paar extra plastik zakken mee voor vuil goed op de terugreis. Vul de ruimtes tussen de grotere stukken (schoenen) op met bijvoorbeeld ondergoed.

Vliegen
Ga je vliegen ga dan na hoeveel gewicht je mag vervoeren. Dat verschilt per vliegmaatschappij. Meestal is dat tussen de 20 en 25 kilo. Voor extra gewicht moet je tamelijk veel bijbetalen.

Voorzorg
Houd er rekening mee dat je koffer zoek kan raken. Verdeel belangrijke spullen over je koffer en je handbagage. Doe in je koffer en in je handbagage een kopietje met je belangrijke telefoonnummers en je identiteitsbewijzen.
Reis je met meerdere koffers verdeel je spullen dan zodanig over die koffers dat je even vooruit kunt als een koffer zoekraakt.

Evalueer
Gebruik je ervaringen van deze reis om je lijstje voor de volgende keer te verbeteren. Pas het lijstje meteen na thuiskomst aan.

Meer informatie
Veel meer over koffers vindt u op de koffers.startpagina.nl

 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster