GG Werkmagazine
 
 
 
Huidige baan helpt veel jongeren niet bij hun carrière

De helft (49%) van de werkende jongeren haalt met zijn huidige baan het beste uit zichzelf en zijn carrière. Voor het andere deel van de young professionals geldt dat ze zelf vinden dat hun huidige werk niet bijdraagt aan hun carrièredoel. Dat blijkt uit een peiling onder ruim 500 werkende jongeren tussen de 20 en 30 jaar in opdracht van carrièresite Monsterboard. Ondanks dat de werkloosheid onder jongeren afneemt, lijken zij niet altijd even kritisch te zijn over het werk dat zij doen en wat dit bijdraagt aan hun verdere carrière.

Young professionals hebben daarentegen wel een uitgesproken mening over hoe ze het beste uit zichzelf zouden kunnen halen. Zes op de tien geeft aan dat het doen van dingen die buiten de ‘comfort zone’ liggen, hier aan bijdragen. 70 procent daagt zichzelf uit door de lat steeds hoger te leggen. De meeste jongeren zijn het ermee eens dat het vooral ook belangrijk is om niet op te geven bij tegenslagen. Een ruime meerderheid van 89 procent ziet dit als een goed middel om verder te komen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling én werk.

“Juist aan de start van je carrière is het belangrijk om na te denken wat je ultieme droombaan is. Dat je eerste baan dit niet is, hoeft niet te betekenen dat je jezelf niet ontwikkelt. Door net dat extra stapje te zetten, de lat nog wat hoger te leggen of dingen te doen die buiten je comfort zone liggen, houd je jezelf scherp. Zo kan ook een baan die niet meteen helemaal past bij je ambities, positief bijdragen aan je carrière”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Mondersboard.nl.

Meer over personeel vindt u op de personeel.startpagina.nl.

 

 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede werkgerelateerde:
Personeel
Burnout
Competentie
Conflicthantering
Integriteit
Management
Onderhandelen
Organisatie
Stress
Werkdruk
 
Informatie over opleiden vindt u hier:
Coaching
Intervisie
Supervisie
Teamcoaching
 
Voor de persoonlijke ontwikkeling zijn deze startpagina's interessant:
Assertiviteit
Leiderschap
Motivatie
Zelfvertrouwen
 
 

Boeken

Management
Personeelsbeleid
Organisatiekunde
Leiderschap
Pers. Effectiviteit
Marketing
Economie
 
 
 
 

Disclaimer    Webmaster