Herdenkingsmunten populair bij verzamelaars
 
Alle zilveren en gouden herdenkingsmunten die tot nu toe in het euro tijdperk zijn uitgegeven zijn bij de Koninklijke Nederlandse Munt uitverkocht. Ook de aanvragen voor de nieuwste herdenkingsmunten wijzen in die richting.

Op 13 december 2004 vond de officiŽle Eerste Slag plaats van een Koninkrijksmunt ter gelegenheid van het feit dat 50 jaar geleden het Koninkrijksstatuut werd ondertekend. In dit statuut worden de verhoudingen tussen Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba geregeld.  
  
De Koninkrijksmunt was de derde herdenkingsmunt die in 2004 werd geslagen; eerder werd een speciale munt uitgebracht ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Catherina Amalia en ter gelegenheid van de uitbreiding van de Europese Unie.  

Herdenkingsmunten werden in het Gulden tijdperk regelmatig uitgegeven en vormden een vast onderdeel van de collectie van muntverzamelaars. Met de herdenkingmunten die in het Euro tijdperk worden uitgegeven gaat het al net zo. Speciaal voor verzamelaars worden de munten ook in een bijzondere kwaliteit geslagen, alsmede in een gouden versie.  
  
Herdenkingsmunten hebben een nationaal karakter. Het zijn weliswaar officiŽle euro s, maar zijn alleen in het land van uitgifte wettig betaalmiddel. De munten behouden hiermee een stukje nationale identiteit, wat blijkbaar aanslaat bij verzamelaars. De populariteit van herdenkingsmunten geeft in ieder geval aan, dat de hobby muntverzamelen nog steeds springlevend is !  

Meer informatie
Goede boeken over munten verzamelen en catalogi vindt u hier


Meer informatie over de Euro en Euromunten vindt u op
euro.pagina.nl en op
numismatiek.pagina.nl
 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster