Gratis downloads voor postzegelverzamelaars

Speciaal voor de verzamelaars van postzegels uit Nederland en BelgiŽ heeft Filahome.nl een aantal downloads ontwikkeld. Deze downloads kunnen door de bezoekers van de website Filhome.nl gratis naar hun computer worden gekopieerd.

De laatste jaren is de filatelie, het verzamelen en bestuderen van postzegels en poststukken, aan een tweede leven begonnen. De invloed en het gebruik van het internet heeft het verzamelen van postzegels nieuw leven ingeblazen. Verzamelaars kunnen hun pc nu gebruiken om ruilcontacten in andere landen te leggen of om hun dubbele postzegels te verkopen via veilingsites.

Uiteraard wordt het internet door deze verzamelaars ook gebruikt om meer informatie over postzegels en andere verzamelwaar te zoeken. Filahome.nl was de eerste grote website die zich speciaal met haar informatie richtte op de postzegelverzamelaar in Nederland en BelgiŽ. Filahome.nl werd een begrip bij de Nederlandse verzamelaars.

Naast de website en de gewaarde nieuwsbrief presenteerde Filahome.nl ook als eerste postzegelsite in Nederland informatieve gratis downloads. Een e-boek, waarin Filahome.nl aan beginnende verzamelaars van postzegels de basisbegrippen van het verzamelen uitlegde werd een groot succes. Volgens redacteur Ruud van Capelleveen werd de eerste versie van deze download meer dan 30.000 keer gedownload. "De opvolger van deze gratis download is inmiddels ook al weer door duizenden tevreden gebruikers gelezen. De door Filahome.nl aangeboden gratis downloads zijn door de verheugde bezitters doorgegeven aan duizenden vrienden en kennissen", legt Ruud van Capelleveen uit. "Dit verschijnsel heeft mij ook verbaasd. Toen ik hiermee begon had ik niet verwacht dat de belangstelling hiervoor zo groot zou zijn."

Omdat de meeste verzamelaars nu beschikken over een snelle internetverbinding kon Filahome een tandje hoger schakelen. Sinds kort kunnen downloads met in totaal honderden artikelen en afbeeldingen gratis worden gedownload. Hierdoor kunnen postzegelliefhebbers met een snelle internetverbinding nu gratis in het bezit komen van deze informatie.

De basis van deze gratis downloads wordt gevormd door artikelen die eerder verschenen in de nieuwsbrief of op de website van Filahome.nl. Deze downloads van Filahome.nl zijn niet alleen geschikt voor de beginnende verzamelaars. Ook de gevorderde filatelist zal in deze downloads veel nieuws ontdekken.
De gratis downloads van Filahome.nl worden aangeboden in samenwerking met GratisAanbiedingen.nl.

Filahome.nl is al heel lang op het internet vertegenwoordigd. Ruud van Capelleveen ontwikkelde Filahome in 1998 toen hij zag dat op het internet veel te weinig aandacht werd geschonken aan het verzamelen van postzegels. Binnen een jaar had hij, mede omdat hij in de daaraan voorafgaande jaren al zoveel over het verzamelen van postzegels had geschreven, een omvangrijke website samengesteld voor de Nederlandse verzamelaar. Nu, tien jaar later, wordt de website van Filahome elke dag door meer dan duizend verzamelaars bezocht.

Ruud van Capelleveen richt zich met Filahome.nl op verzamelaars die plezier in hun hobby belangrijker vinden dan de waarde van hun verzameling. Zowel op de website als in zijn nieuwsbrief waarschuwt Ruud van Capelleveen verzamelaars voor vervalsers en andere oplichters. "Het verzamelen van postzegels moet vooral een leuke en interessante hobby blijven." Deze uitspraak tekent de liefhebber die, niet gehinderd door afspraken met derden, al meer dan tien jaar alles doet om de populariteit van het verzamelen van postzegels te vergroten.


Meer informatie
Meer informatie over de downloads: Filahome.nl downloads

Goede boeken over postzegels verzamelen en catalogi vindt u hier
 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster