GG Woonmagazine
 
 
 
Badkamer Design Awards 2008

Winnaar van de Badkamer Design Award 2008|HOME is Frederiks & van der Nat interieurarchitecten BV bni voor het ontwerp van een badkamer in Delft, de Badkamer Design Award 2008|HOTEL is gegaan naar Gerben van der Molen van Stars Design voor het badkamerconcept van Hotel Stroom in Rotterdam. In totaal zes bijzondere badkamers werden door de jury genomineerd voor de Badkamer Design Awards 2008|HOME en HOTEL. Vijf in de categorie ‘Home’ en één in de categorie ‘Hotel’.

De winnende en genomineerde badkamers waren te zien op de consumentenmanifestatie Baden in Holland 2008 in de Jaarbeurs Utrecht.

Badkamer Design Award|HOME
  De prijs in de categorie ‘Home’ is toegekend aan Frederiks & van der Nat interieurarchitecten BV bni  voor het ontwerp van een badkamer in Delft. Verantwoordelijk voor de uitvoering van deze badkamer zijn Loodgietersbedrijf Ben Overgaag bv (installatie) en Van Eijk Interieurbouw bv (bouw). 

Het jury-oordeel luidt:
“De fraaie badkamer in een grachtenpand in Delft heeft de Badkamer Design Award|HOME gewonnen. De badkamer maakt de zolder van het oude huis aan de gracht tot een leefbare verdieping. De badruimte is ontworpen als een “totaalmeubel” en verdeelt de ruimte tussen slaapkamer en dressing. De uitvoering is maatwerk van niveau; de afwerking prima. Eén minpuntje: met de half transparante scheidingswand naar de slaapruimte zijn wat kansen onbenut gebleven.”


Badkamer Design Award|HOTEL

De prijs in de categorie ‘Hotel’ is gewonnen door Gerben van der Molen van Stars Design voor het badkamerconcept van Hotel Stroom in Rotterdam.
Verantwoordelijk voor de uitvoering van het project zijn Imtech Projects (installatie) en Bam Woningbouw Volker Bouwmaatschappij (bouw). 

Het jury-oordeel:
“Het Rotterdamse hotel Stroom, dat de Badkamer Design Award 2008|HOTEL voor zich opeiste, is gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale. Het gesloten karakter daarvan bepaalt voor een deel de lichtinval en de gekozen indeling van de badkamers en de hotelkamers, die allen een open verbinding hebben of zijn geïntegreerd.
Er is veel waardering voor het totaalconcept van de badkamers en de drive om van het verblijf in het hotel een audiovisueel avontuur te maken (het hotel is gelegen in het Rotterdamse Lloydkwartier, waar veel multimediabedrijven gehuisvest zijn).
Voor de lichtinval door het dak hebben bijna alle hotelkamers een vide, die tevens de badkamer visueel met de slaapruimte verbindt. De meubilering van de badkamers is op maat vervaardigd en in één lijn gehouden.
Bij een aantal badkamers is op het individuele ontwerp nog wel wat af te dingen.”

Nominaties
Behalve deze prijswinnaars zijn ook de vier genomineerde badkamers in de categorie ‘Home’ te zien op de presentatie tijdens Baden in Holland.
 

   In Amsterdam een badkamer naar een ontwerp van Jos van Zijl, die een weinig voorkomende symbiose vormt met de entree van het appartement en de slaapkamer. Het is een aangenaam koele ruimte met een geraffineerde detaillering en techniek.
     
   Architect Lars Courage ontwierp  in Apeldoorn zijn eigen badkamer in zwart gemoffeld staal, glas en wit sanitair. Die gedurfde keuze zorgt voor een aparte ambiance. De badkamer past bovendien naadloos in de sfeer van de woning.
     
   Mozaiek voert de boventoon in een smaakvolle badkamer in Egmond aan Zee van Mark Kunz en Jelle Hekstra van ontwerpbureau Strand NL. Bijzonder is ook de lichttoetreding in de inpandige badkamer door middel van de matglazen achterwand van de keuken.
     
   In een badkamer in Velp van de hand van interieurarchitect DirkJan Broekhuizen tenslotte zijn bad en wastafels verzonken in één ruimtelijk plateau ter hoogte van de vensterbanken. Dit verhoogde niveau zorgt  voor een riant uitzicht vanuit het bad op de bosrand.

Foto's: Horizon Photoworks Rotterdam

De Badkamer Design Award is een tweejaarlijkse prijs voor goed ontworpen en gerealiseerde badkamers in Nederland met als doel het ontwerp en de inrichting van badkamers te stimuleren en onder de aandacht te brengen van zowel de vakwereld als een groot publiek. Een onafhankelijke jury van vormgevers en sanitairdeskundigen - dit jaar bestaande uit  Jan Pesman, architect (voorzitter), Roy de Scheemaker, interieurarchitect, Dick Spierenburg, ontwerper en de sanitairdeskundigen Ron Kompeer en Hans Smit - beoordeelt de inzendingen op criteria als functionele eigenschappen, originaliteit van het ontwerp, ergonomie, comfort en materiaalkeuze. Voor de Badkamer Design Award|HOTEL werd in het bijzonder het badkamerconcept van de hotels beoordeeld en de relatie met de verdere inrichting van het hotel.

Veel meer over badkamers vindt u op:
badkamer.startpagina.nl en de kranen.startpagina.nl.
 

 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede woongerelateerde:
Bankstellen
Behang
Decoratie
Deuren
Gordijnen
Interieur
Kasten
Kleur
Kleur-interieur
Kranen
Parket
Servies
Tafels
Tapijt
Verlichting
 
Informatie voor specifieke ruimtes vindt u hier:
Babykamer
Badkamer
Keuken
Kinderkamer
Tienerkamer
Zolderkamer
 
Ook interessant zijn deze startpagina's:
Woonwarenhuis
Bestsellers
 
 
       
    Adverteren     Disclaimer     Webmaster